Zonnepanelen

Zonnepanelen.

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in stroom. Daarvoor hoeft de zon niet fel te schijnen: ook op een bewolkte dag leveren de panelen elektriciteit. De populairste zonnepanelen zetten 14 tot 18 procent van het zonlicht dat erop valt om in elektriciteit. In 2 tot 3 jaar heeft een zonnepaneel al meer CO2-uitstoot bespaard dan het kostte om het paneel te maken. Daarna leveren de zonnepanelen nog 22 jaar milieuvoordeel!

Na drie jaar al milieuwinst.

Door zelf zonne-energie op te wekken help je het klimaat te beschermen. Bij het opwekken van elektriciteit in een zonnepaneel komen namelijk geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij.

Wel is er voor de productie van de panelen energie nodig uit fossiele brandstoffen en daarbij komt CO2 vrij. Maar na 3 jaar elektriciteitsproductie heeft een zonnesysteem net zoveel energie opgewekt, als er nodig was bij de productie van het systeem. Zonnepanelen gaan zeker 25 jaar mee; de rest van de 22 productieve jaren is elke opgewekte kWh netto milieuwinst.

Aan de belangrijkste grondstof van gangbare zonnecellen, silicium, zal geen tekort ontstaan: het is het hoofdbestanddeel van zand en komt overal op aarde voor. Een ander belangrijk bestanddeel is zilver dat wordt gebruikt in de contactpunten om de stroom te geleiden. De hoeveelheid zilver die nodig is voor de productie van zonnecellen kan in de toekomst voor problemen zorgen naarmate de productie van zonnepanelen toeneemt.

Opbrengst van zonnepanelen verschilt per maand.

Door het jaar heen verschilt de opbrengst van zonnepanelen flink. Dit heeft te maken met het verschil in stralingsintensiteit per maand. Zonnestraling in de zomer is sterker dan in de winter en heeft daardoor een hogere stralingsintensiteit. Zonuren in de zomer dragen daarom meer bij aan de opbrengst van zonnepanelen dan de zonuren in de winter.

Onderstaande grafiek toont hoeveel er per maand wordt opgewekt van de totale jaaropbrengst van zonnepanelen.

 

Habeko wonen stelt u in staat om ook zonnepanelen te laten aanbrengen op uw woning. Zij werken samen met Energie in Huis. Uw dak moet echter wel geschikt zijn voor het plaatsen van de zonnepanelen. U betaalt €18,- per maand voor het gebruik van de zonnepanelen. Dit zijn servicekosten. Deze kosten blijven 25 jaar gelijk en hebben geen invloed op de huurprijs.

Voordelig én groen

Habeko wonen laat 6 zonnepanelen plaatsen. Hiermee wekt u jaarlijks ongeveer 1.830 kWh op. Uw stroomrekening daalt hierdoor maar met liefst € 300,- per jaar op basis van een stroomprijs van        € 0,20 per kWh. Voor het gebruik van de panelen betaalt u € 216,- per jaar. Zo houdt u per jaar € 84,- over. Dit is een rekenvoorbeeld! De werkelijke bedragen zijn afhankelijk van uw energiecontract en de opbrengst van de zonnepanelen.

Met zonnepanelen bent u minder afhankelijk van stroomprijzen in de toekomst. Ook helpt u mee aan een schonere wereld. Met deze zonnepanelen voorkomt u de uitstoot van circa 651 kg CO2 per jaar. Dit staat gelijk aan het planten van 33 bomen.

Aanvragen?

Wilt u ook zonnepanelen aanvragen? Klik dan op onderstaande link en u komt direct op de juiste pagina van de website van Habeko wonen.

Habeko wonen zonnepanelen aanvragen