Bestuursleden gezocht

30 augustus 2018

Stichting Bewonersbelangen Habeko wonen bestaat uit vrijwilligers en behartigt de belangen van alle huurders/bewoners van Habeko wonen. Dit is bij wet geregeld. Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Het gaat ook om een betaalbare en goed onderhouden woning in een veilige en prettige woonomgeving. Om dit te bereiken zet SBHw zich in voor meer inspraak en samenwerking met Habeko wonen. Het bestuur vormt de spreekbuis van de huurders naar Habeko wonen, de gemeente, politieke - en andere externe organisaties die zich bezig houden op het gebied van wonen binnen Alphen aan den Rijn. SBHw onderneemt actie op dié gebieden die alle huurders en/of bewoners aangaan en daarmee de gezamenlijke belangen raken.

Te denken valt aan: het inventariseren van behoeften van huurders en knelpunten die zijn ontstaan m.b.t. de woning en woonomgeving; het voeren van overleg met Habeko wonen, de gemeente Alphen aan den Rijn en andere organisaties; ondersteunen van de huurders door informatie en advies; het organiseren van een jaarlijkse thema-avond (bewonersavond); overleg met Habeko wonen over de jaarlijkse huurverhoging en het bevorderen van de deskundigheid van het bestuur.

Door het vertrek van een aantal bestuursleden zijn wij op zoek naar 2 nieuwe, enthousiaste leden. U hoeft niet noodzakelijker wijs te wonen in een woning van Habeko wonen. U heeft recht op een bescheiden onkostenvergoeding. Bent u enthousiast geworden of wilt u meer informatie, stuur dan een mail naar info@sbhw.nl.