Energiecoaches voor huurders van Habeko Wonen van start

21 juni 2021

Gratis en onafhankelijk advies over energiebesparing in huis is nu mogelijk voor alle huurders van Habeko Wonen. In het project ‘Energiecoaches voor huurders’ leidde huurdersvereniging Stichting BewonersBelangen Habeko Wonen (SBHW) namelijk een groep huurders op tot energiecoach. Dit gebeurde in samenwerking met de huurdersvereniging van Woonforte en gemeente Alphen aan den Rijn. De energiecoaches komen op afspraak langs bij bewoners van Habeko Wonen.

Tijdens een energieadvies doorlopen huurder en energiecoach samen de woning. Op basis daarvan geeft de energiecoach tips over energiebesparing in huis. Die tips kunnen gaan over het aanbrengen van tochtstrippen, radiatorfolie en nog veel meer makkelijk inzetbare oplossingen. Erik van Zuylen, Wethouder Duurzaamheid, laat weten erg enthousiast te zijn dat ook huurders nu gebruik kunnen maken van deze oplossingen. Van Zuylen: “Wij willen er natuurlijk voor zorgen dat ook in huurhuizen veel energie bespaard wordt. Daar profiteren huurders ook weer van in hun portemonnee. Een echte win-win- situatie”. Gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunt dit project, ook financieel.

Met die maatregelen gaan huurders tocht in huis tegen, verwarmen ze slimmer en verlagen ze hun energiegebruik. Loek van der Krabben, voorzitter van huurdersvereniging Stichting BewonersBelangen Habeko Wonen (SBHW) is enthousiast: “Met dit project helpen we huurders om maandelijks geld te besparen en om hun huis comfortabeler te maken. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan het tegengaan van klimaatverandering.”

De energiecoaches voor huurders zijn naast energiecoach ook buurtgenoot. Dat helpt, volgens Ton van der Haven en Hennie Meijer. “We zochten echt een oplossing om onze huurders actief te ondersteunen. Een laagdrempelig advies van medehuurders past precies bij die doelstelling.” Daarnaast kan dit project zorgen voor meer contact tussen de huurders. “Omdat de energiecoach een buurtgenoot is, leren bewoners elkaar ook nog eens beter kennen. Zo kan het energieadvies ook een fijn en sociaal moment zijn. Win-win dus.”

Bent u huurder van Habeko Wonen? Dan kunt u dit energieadvies gratis aanvragen. Dat kan door een e-mail te sturen naar energieadvies@sbhw.nl. of kijk op www.sbhw.nl/energiecoach