Wat is het energielabel van mijn woning?

2 december 2022

Bent u nieuwsgierig naar het energielabel van uw huurwoning? Ga dan naar de website van Habeko wonen en klik rechtsboven op de homepage op "Mijn Habeko wonen" (u moet wel een account hebben aangemaakt). Klik vervolgens in de linker kolom op "woning". Dan klikt u in de rechter kolom op "woningdetails". Halverwege de tekst vindt u de energie-index bijvoorbeeld 1,44.

Wat is de energie-index? De energie-index wordt bepaald door ongeveer 150 kenmerken van de woning. Het geeft details over hoe energiezuinig uw woning is. En hoe u uw woning nog energiezuiniger kunt maken. De energie-index wordt weergegeven met een exact getal, hoe lager het getal, hoe beter de energieprestatie van uw huis.

Het energielabel baseert zich op 10 kenmerken van de woning. Het geeft alleen een eerste indruk van de energiezuinigheid. Het energielabel wordt uitgedrukt in een letter met een gekleurde balk. 

Met onderstaande tabel kunt u de energie-index omzetten naar het energielabel. Bijvoorbeeld 1,44 geeft label C = lichtgroen.