Werkbezoek ICDuBo

28 november 2019

Op 27 november 2019 bracht het bestuur van SBHw een bezoek aan het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) te Rotterdam om bijgepraat te worden over de laatste ontwikkelin-gen in de woningbouw.

Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen  inspireert, informeert, adviseert en verbindt alle partijen die betrokken zijn bij het duurzaam (her)ontwikkelen en beheren van vastgoed: van opdrachtgevers tot toeleveranciers, van zorginstellingen tot onderwijsinstellingen en van overheid tot consument. Vraag en aanbod worden actief bij elkaar gebracht. Dit leidt tot meer kennis bij alle partijen.

ICDuBo beschikt over een voor iedereen toegankelijke locatie met een enorme showroom van 2500 m2, die een volledig overzicht biedt van de nieuwste oplossingen op het gebied van duurzaam bouwen en duurzaam wonen. Door deze unieke opzet is ICDuBo het grootste duurzaamheidscentrum van Europa.

In ICDuBo draait het om tasten, zien, horen en ruiken, maar ook om het ontdekken van nieuwe bouwpartners. Met ruim 250 aangesloten partijen stimuleert en faciliteert ICDuBo kennisdeling en samenwerkingsverbanden tussen overheid, onderwijs, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.