Meer mensen recht op huurtoeslag

10 januari 2020

Dit jaar hebben meer huurders recht op huurtoeslag. 115.000 Extra huishoudens kunnen huurtoeslag aanvragen. Dat komt doordat de harde inkomensgrenzen vanaf 1 januari 2019 zijn vervallen.

Tot 1 januari 2019 was het zo wanneer je een euro boven de inkomensgrens verdiende, je gehele recht op huurtoeslag verviel. Dat leidde tot een grote armoedeval en tot het moeten terugbetalen van grote bedragen aan de Belastingdienst. In plaats van er door een iets hoger inkomen wat op vooruit te gaan, gingen deze huurders er dus op achteruit. Daar is met het vervallen van de inkomensgrenzen in de huurtoeslag een eind aan gekomen. Nu loopt de huurtoeslag bij een stijgend inkomen langzaam terug naar nul.

Waarom controleren?

Toeslagen zoals huurtoeslag, moet u zelf aanvragen. Het is dus hartstikke belangrijk om te berekenen waar u recht op hebt. Anders loopt u misschien zomaar geld mis. Wie wel al een tegemoetkoming krijgt van de overheid kan beter ieder jaar zijn gegevens controleren en wijzigen. Want wie te veel krijgt, moet de toeslag later terugbetalen.

Huurtoeslag aanvragen of wijzigen.

Op de site Toeslagen.nl van de Belastingdienst, staat alle belangrijke informatie over o.a. de huurtoeslag. Bereken hier of u recht heeft op huurtoeslag en hoe hoog het bedrag is van de toeslag. Vervolgens vraagt u deze ook via de site aan. Daar hebt u uw DigiD-inloggegevens voor nodig.

Ga naar www.toeslagen.nl

Klik op Inloggen > Mijn toeslagen.

Klik bij "Inloggen op Mijn toeslagen" op Inloggen met DigiD.

Log in met uw DigiD-gegevens. Klik op "Met gebruikersnaam en wachtwoord" om in te loggen met uw wachtwoord. Klik op "Met de DigiD app" als u liever inlogt via de app op uw smartphone. Lees de tip "Inloggen met de DigiD-app" als u hier wat hulp bij nodig hebt.

Klik op Inloggen.